امروز

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۶:۱۹ بعد از ظهر

سایز متن   /

۵۷۲۳۶۴_۸۲۸

سجاد ظاهری عضو شورای سیاستگذاری شبکه خبری تفکر جوان نوشت: اخیراً صحبت‌هایی از حضور احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ شده این در حالی است که از شواهد بر می‌آید که احمدی‌نژاد هنوز تصمیمی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نگرفته است
سیدمحمد حسینی وزیرسابق فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون سفرها و سخنرانی‌های اخیر محمود احمدی‌نژاد اظهار داشت: آنچه که از سخنان صریح احمدی‌نژاد و اطرافیانش برمی‌آید و در رسانه‌ها منعکس شده این است که وی هنوز تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نگرفته است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از عدم شفافیت قانون انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان، گفت: اینکه فعالیت‌های اخیر احمدی‌نژاد تبلیغات انتخاباتی محسوب می‌شود یا خیر، به دلیل شفاف نبودن قانون است و لازم است بازنگری شود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فعالیت‌ها و سخنرانی‌های احمدی‌نژاد که ماهی یک یا دو بار انجام می‌شود، نباید مشکل‌ساز و حساسیت برانگیز تلقی شود. وی با تأکید بر اینکه اگر قرار است تبلیغات انتخاباتی انجام بشود باید برای همگان اینگونه باشد، اظهار داشت: تعجب‌آور است که فقط در مورد فعالیت‌های احمدی‌نژاد، تا این حد حساسیت وجود دارد.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که بسیاری از محافل خبری و رسانه‌ای تاکید می‌کنند که فعالیت‌ها و سخنرانی‌های وی انتخاباتی است و به نظر این گروه وی آماده رقابت با روحانی برای انتخابات ۹۶ است. پیشتر با خروج از فضای انتخابات مجلس دهم برخی گمانه زنی‌ها درباره اینکه کدامیک از سیاسیون خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ آماده می‌کنند صورت گرفت و گفته شد تیم انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد فعالیت خود را برای حضور در رقابتهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز کرده است.
با این وجود منابع آگاه در دفتر احمدی‌نژاد این مسائل را شانتاژ خبری عنوان کرده و گفته‌اند: این مطالب بازی‌هایی است که برخی رسانه‌ها به آن دامن می‌زنند.
اما بعد از این حدس و گمان‌ها محافل رسانه‌ای و سیاسی گوناگون و حتی برخی از شخصیت های سیاسی از جمله مهدی فضائلی و حمید رسایی از ملاقات وی با رهبر انقلاب اسلامی خبر می‌دهند. دیداری مهم که به‌ درخواست و پیگیری خود او انجام شده اما ظاهرا نتیجه‌اش خلاف انتظار وی بوده‌ است! هرچند هنوز جزئیات این دیدار منتشر نشده، ولی این مقدار قطعی است که وی با نهی صریح رهبر معظم انقلاب، برای ورود به میدان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده مواجه شده است!
ظاهرا نهی از آمدن افراد بنا بر مصلحتی مهم، قبلاً هم سابقه داشته و پدیده جدیدی نیست. به طور مثال برخی مطرح می‌کنند سال ۸۷ که آقای قالیباف عزمش برای حضور در انتخابات ۸۸ جزم بود و بنا هم داشتند کار مشترکی با آقایان لاریجانی و رضایی بکنند، به او گفته شد که کار برای شهرداری را کوتاه مدت نبیند و برنامه ۵ ساله‌ای آماده کند، و او هم همه ستادها را تعطیل کرد و کار انتخاباتی را ادامه نداد.
اینکه چرا رهبر حکیم انقلاب اسلامی چنین برخورد کرده‌اند و دلایل ایشان چه بوده است بر ما روشن نیست. همچنین صرف نظر از اینکه آیا صلاحیت احمدی نژاد برای ورود به میدان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده از سوی شورای محترم نگهبان تایید می‌شد یا نه-که البته زمزمه‌های عدم تایید جدی بود- اما نباید فراموش کرد که به خصوص دوره دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، جزو پرتنش‌ترین ادوار ریاست جمهوری در ایران بوده‌است. همچنین نمی‌توان نادیده گرفت که نشانه‌ای از ذره‌ای تغییر در منش و رفتار احمدی‌نژاد مشاهده نمی‌شود. لذا کاملا قابل پیش‌بینی است که حتی صرف ورود مجدد وی به صحنه رقابت‌های سیاسی در این سطح، کشور را دوباره با منازعات و تنش‌های مضر و گرانبار و دوقطبی تنفر برانگیز روبه‌رو می‌کند چه برسد به بازگشت احتمالی وی به قدرت!
اسدالله بادامچیان در این‌باره گفت: صلاح احمدی‌نژاد بود روی نیمکت بنشیند، هیچ نظامی رئیس‌جمهور دو دوره‌ای خود را دور نمی‌اندازد، او را ذخیره نگه می‌دارد تا به جایش استفاده کند. اگر از خود من هم بپرسد به او می‌گویم “الان مصلحتش نیست که وارد این صحنه شود مگر شرایط یک زمانی آماده شود که آن یک بحث دیگری است” اما اینکه در وضعیت کنونی بیاید در صحنه دچار مشکل می‌شود.
وی افزود: رئیس‌جمهور دو دوره‌ای سابق برایش بهتر است ذخیره بنشید تا بیاید وارد دعواها شود این طرف و آن طرف علیه او موضع بگیرند به همین علت جنگ و دعوا کند، متأسفانه در این دعواها خدمات دولت‌ها زیر سوال می‌رود. در کشور ما این طور است وقتی دولت جدید می‌آید سرکار می‌گوید همه نقایص و مشکلات ریشه در عملکرد دولت قبل دارد. واقعیت آن است که هر دولت نقاط قوت و ضعف دارد. مگر می‌شود مطلق بگیریم کارنامه یک دولت کاملا سیاه و کارنامه یک دولت کاملا سفید است.
ممکن است بتوان دلایل دیگری را نیز درخصوص به مصلحت نبودن کاندیداتوری مجدد آقای احمدی‌نژاد با تحلیل شخصی برشمرد؛ مثلاً وی ۸ سال رئیس‌جمهور این کشور بوده و فرصت کافی برای اقدام و عمل داشته است. از قضا در سال ۸۴ یکی از انتقادهای وی در مقابل حضور فردی همچون هاشمی، همین بازگشت به عقب‌ها بود و اینگونه رویکردهای ارتجاعی را در مقابل اصل ضروری چرخش نخبگان و پیامی منفی به رویش‌ها می‌دانست. یا مثلاً دلیل دیگر اینکه قول و عمل احمدی‌نژاد در سال‌های آخر دوره خود در مقام به رخ کشیدن ادعای اشکالات ساختاری ساخت قدرت بود (انتقادات آقای احمدی‌نژاد به مداخلات مجلس و اختیار نماینده یا نمایندگانی با آرای محدود در مانع ایجاد کردن برای دولت با سؤال و استیضاح و… یا درگیری با قوه قضاییه و کنایه و متلک به سپاه و نیروهای انقلابی و…) خب، اگر وی در آن ادعاها صادق بوده، اکنون چه تغییری در این ساخت‌ها پدید آمده (جز اینکه زاویه برخی از این ساخت‌ها همچون مجلس با او حتی بیشتر هم شده است) که او را به صرافت حضور مجدد انداخته است؟
با این اوصاف به نظر نمی‌رسد که احمدی‌نژاد برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ آماده شود بسیاری حتی احتمال عدم تایید صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان را مطرح کرده‌اند اما با توجه به آنچه که در بالا آمد به نظر می‌آید که وی تمایل نداشته باشد کاری خلاف مصلحت نظام انجام داده و مانند سایرین بلیت خود را بسوزاند. با این حال باید در آینده منتظر ماند و دید که آیا وی ادعای کاندیداتوری دارد یا خیر.

%d8%b3%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%b8%d8%a7%d9%87%d8%b1%db%8c

سجاد ظاهری – عضو شورای سیاستگذاری شبکه خبری تفکر جوان 

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

دیدگاه ها (۱ دیدگاه)

  1. ابراهیم

    البته درست است که مقام معظم رهبری ایشان را منع کرده اند اما قبول کنید روحانی هم کاندید رهبری نیست .لذا اگرصلاحیت ایشان با هرروشی تایبد شود.بگم بگم و هوچی گری.قطعا رئیس جمهور آینده کشور است زیرا نهی رهبری مساوی ست با کسب آرای خاموش و مخالف ……..

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد