به گزارش خبرنگار شبکه خبری تفکر جوان: سادهترین پرسش این است که چرا شرکت فولاد خوزستان این طرحهای عمرانی را در استان اجرا کرد؟ به نظرم نخستین علت وجود مدیران میانی با تعصب و دلسوزی بود که در این شرکت وجود داشتند و کار اجرای این طرحها را تسهیل میکردند. نکته بعد اینکه شرکت فولاد خوزستان جلوی چشم همه ما بود؛ یعنی ما آن را میدیدم و از آن طلب کار بودیم. دهها مقاله و خبر وجود دارد که نشان میدهد اصحاب رسانه، تکمیل پل ششم را از مدیران فولاد تقاضا میکردند.
وقتی چیزی جلوی چشم ما باشد، البته به آن توجه هم میکنیم. در دهه ۸۰، اگر یادتان باشد دعوای شورای اول شهر اهواز، همه رسانهها را به هواداری از این جناح و آن جناح شورا صفبندی کرد. دعوا در طول ۴ سال ادامه داشت اما هیچکدام از طرفین دعوا و هواداران رسانهایشان از خود نپرسیدند مگر این شورا چقدر میتواند در مسائل استان تأثیر بگذارد؟ منبع درآمد این شورا که جز شهرداری جای دیگری نبود و همین شهرداری کل اعتبارات سالانهاش در آن دهه از ۲۰ میلیارد تومان افزون نمیشد!
معنی ساده این عبارت چیست؟ ۴ سال همه توجه ما به دعوای شورایی بود که تا سقف ۲۰ میلیارد تومان میتوانست در این شهر و استان اثر بگذارد، آنوقت در همان حال شرکتها و قطبهایی از ثروت بودند که اگر درست دیده میشدند، این احتمال وجود داشت تا رفتاری مانند شرکت فولاد خوزستان در توسعه استان در پیش گیرند.
نفت و پتروشیمی، صنایع بزرگ فلزی و معدنی در کنار شرکتهای بزرگ وزارت نیرو در شمار شرکتهای ثروتمند استان هستند که در طول سالهای گذشته بهدرستی دیده نشدند. بهطور مثال هنوز معلوم نیست که ۲ درصد فروش نفت که قرار بود هزینه توسعه استان شود چه سرنوشتی پیداکرده و یا سهم حضور شرکتهای بزرگ در توسعه استان چه بوده است؟
اما شاید یکی از مهمترین نادیدههای خوزستانیها، منطقه پتروشیمی ماهشهر است. سرزمینی با شرکتهای بزرگ و ثروتمند که هر گز معلوم نشده که در طی این ۲۰ سال چه درآمدی داشته و چقدر آن برای استان هزینه شده است؟ این جزیره ثروت که درآمدهای نجومیاش از حد تصور ما بیرون است، هرگز بهطورجدی و اصولی از سوی مدیران و نمایندگان استان دیده نشد و در معادلات توسعه استان، موردتوجه قرار نگرفت.
پرسشی که نمایندگان پرتعداد خوزستان در کمسیون انرژی باید از خود و از وزارت نفت بپرسند این است که درآمد جزیره ماهشهر چقدر است و چرا تاکنون ذرهای از این ثروت برای توسعه استان هزینه نشده است؟ چرا سهم متداولی که شرکتهای مانند فولاد خوزستان در توسعه استان داشتهاند، از سوی این شرکتها دنبال نشده است؟
کمسیون انرژی مجلس باوجود ۹ نماینده از خوزستان که اتفاقاً ریاست آنهم به عهده یکی از آنان است، اکنون میتواند به برخی از این پرسشها پاسخ گفته و راه مناسبی برای بهرهمندی استان از این کوه ثروت پیدا نماید. سهم اندکی از این ثروت میتواند بسیاری از بنبستها را بازکرده و توسعه عقبافتاده استان را به جلو اندازد.
محمدرضا شریفی نسب – خوز نیوز
true
it is true
falseit is false
true
it is true