باشگاه خبرنگاران تفکر جوان:
به گزارش تفکر جوان:محمدرضا عارف در نخستین نشست خبری خود به عنوان رییس فراکسیون امید با اشاره به رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، اعلام کرد: این یار دیرین انقلاب در تمام صحنه ها درکنار رهبری و مردم بودند.
او با تاکید بر اینکه حادثه پلاسکو یک حادثه جدی است، گفت: امیدواریم بتوانیم از این حادثه با نگاهی علمی در مثابل حوادث احتمالی بعدی پیشگیری کنیم.
رییس فراکسیون امید با تاکید بر اهمیت مدیریت علمی بحران گفت: نکته مهم دیگری که حادثه پلاسکو برای ما روشن کرد، بحث مدیریت شهری بود و از آنجا که در آستانه انتخابات شوراهای شهر قرار داریم، انتظارمان از تمام گروههایی که نامزدهایی برای این انتخابات معرفی میکنند این است که به این مسئله توجه ویژه داشته باشند.
برای ادامه روند ائتلاف با احزاب رقیب همکاری کردیم
عارف در مورد تعامل شورایعالی سیاستگذاری با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و همچنین برخی انتقادها ازسوی چند حزب اصلاحطلب از عملکرد این شورا، گفت: شورایعالی سیاستگذاری زمانی تشکیل شد که دستاوردهای کشور در انتخابات اخیر رخ داد و ما بارها در همان زمان هم خواهش کردیم و انتظاراتمان را نسبت به جریان رقیب گفتیم که دو جریان اصلی به صورت یک مجموعه منسجم شرکت داشته باشند و مردم هم حرف آنها را درک میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: طبیعی است در هر دو جریان اختلاف نظرهایی وجود دارد. به عنوان مثال چند نمونه از احزاب که در مرحله آخر که انتخاب نهایی انجام میشد، نسبت به ائتلاف با حامیان دولت گله داشتند، اما ما باید پروسه ائتلاف را دنبال میکردیم، بنابراین وارد ائتلاف شدیم و حداکثر این افراد را در تهران معرفی کردیم.
از روحانی عبور نخواهیم کرد
عارف درپاسخ به سوالی درباره شواریعالی سیاستگذاری اظهار کرد: مهمترین راهبرد ما در زمان تاسیس شورای عالی حفظ راهبرد انتخابات سال ۹۲ بود و در دوره جدید این شورا نیز درکنار بالا بردن مشارکت مردم، حفظ دستاورد جریان اصلاحات مهمترین راهبرد ما در شورایعالی اصلاح طلبان است.
او گفت: بر این اساس قطعا از آقای روحانی عبور نخواهیم کرد و سعی میکنیم همان رویکرد را نسبت به حمایت از رییس جمهور فعلی حفظ کنیم و قطعا از ایشان حمایت میکنیم.
انتقاد از بیتوجهی برخی نامزدهای لیست امید به میثاقنامه
عارف در پاسخ به سوال دیگری درباره انتقادها به لیست امید در مجلس، گفت: اولا اصلاحطلبان پشت ما را خالی نکردند . درمورد مسائل مربوط به هیات رییسه مجلس مسائلی مطرح هست که شاید بهتر باشد به آن اشاره نکنیم. متاسفانه بخشی از دوستان که میثاقنامه ما را امضا کرده بودند، تصمیم گرفتند به گونهای دیگر عمل کنند.
جایگزینی آیتالله هاشمی در مجمع تشخیص کار آسانی نخواهد بود
عارف درباره مجمع تشخیص مصلحت نظام و بحث جایگزین آیتالله هاشمی گفت: آیت الله هاشمی ویژگیهای منحصر به فردی داشت و از آنجا که ایشان محور انسجام مجمع بودند، جایگزینی ایشان کار آسانی نخواهد بود. در دوره گذشته تقریبا تمامی تصمیمات مجمع اجماعی بود و این درحالی است که دوره فعلی در اسفندماه به اتمام میرسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با این حال نکته حائز اهمیت در این میان، برنامه ششم توسعه است و درصورتی که اختلافی در این رابطه میان شورای نگهبان و مجلس به وجود بیاید، طبیعتا مجمع باید تشکیل شود و در این صورت مقام معظم رهبری باید در این رابطه تصمیم بگیرند.
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر سخنگوی قوه قضائیه درباره تخلفات یکی از نزدیکان به دولت، گفت: انتظار ما از همه رسانهها این است که این مسائل را سیاسی نکنند، اگر جناحی شود مشکلی خواهد بود که امروز با آن مواجه هستیم.
رییس شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین اضافه کرد: ما در مجلس فراکسیون شفافیت را تشکیل دادیم که بهطور جدی مسائل مربوط به تخلفات را مورد بررسی قرار دهد. اگر در جریان اصلاحطلب از لزوم برخورد جدی با تخلفات صحبت میشود، لازم است در مورد تخلفات طرف مقابل هم باید همین گونه عمل شود.
رویکرد شورای عالی سیاستگذاری تقویت احزاب است
رییس شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در واکنش به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تضعیف برخی احزاب درپی تشکیل این شورایعالی، اعلام کرد: موارد مختلف را بررسی کردیم و به چنین نتیجهای نرسیدیم. زیرا معتقدیم این جبههها مقدمه تشکیل احزاب فراگیر هستند و رویکرد این است که احزاب را تقویت کنیم.
او ادامه داد: در این زمینه جلساتی گذاشتیم و با چند حزبی که نامه اولیه را امضا کرده بودند، تعامل کردیم که بهعنوان نمونه احزابی مانند اعتماد ملی، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها پذیرفتند و با یکی دو حزب دیگر هنوز نیامدهاند نیز همچنان تعامل داشته و آنها را هم عضو شورایعالی میدانیم.
بکارگیری جوانان در انتخابات شوراها از اولویت ماست
عارف در مورد لزوم توجه به حضور جوانان در انتخابات شوراها، گفت: باید از جوانان برای کاندیداتوری در انتخابات شوراها حمایت کرد به همین دلیل اولویت ما بکارگیری آنها در انتخابات شوراهاست.
عارف همچنین در واکنش به انتقادها به عملکرد این فراکسیون امید، گفت: فراکسیون امید با استفاده از ابزارهای نظارتی در قانون مجلس یعنی سوال، تفحص و استیضاح بر کلیه امور نظارت داشته و وظیفه قانونگذاری را انجام میدهد که نمونه آن تشکیل هفت کارگروه در بحث برجام بود.
او ادامه داد: در مورد لوایح و طرحها نیز نظارتهای جدی دارد اما ما به شعارمان یعنی ایجاد آرامش و امید پایبندیم و بسیاری از کارها را بدون رسانهای کردن در قالب دادن تذکر و برگزاری جلسات متعدد با وزرا و مسئولان حل میکنیم.
منع کردن جزء ذات اصلاحطلبی نیست
عارف در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر برنامهاش در کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری و و در واکنش به این بخش از صحبتهای خبرنگار مبنی بر اینکه بزرگان اصلاحات او را از اعلام کاندیداتوری منع کردهاند، گفت: منع کردن جزو ذات اصلاحطلبی نیست. ویژگی جبهه بزرگ و مردمی اصلاحات خرد جمعی است و ما در هیچ موردی از فرد یا افراد خاصی دستور نمیگیریم. ذات اصلاحطلبی دستورپذیری نیست و مبنا بر خرد جمعی است. بنابراین تصمیم حضور یا عدم حضور بر عهده شورایعالی سیاستگذاری است که از نظر مشورتی بزرگان استفاده میکنند.
عارف ادامه داد: معتقد به رایزنی و مشورت هستیم اما در نهایت تصمیم را شورایعالی سیاستگذاری میگیرد که در دوره گذشته نیز همین روند انجام شد و در انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده نیز مبنا بر تصمیمات شورایعالی سیاستگذاری است.
موضع فراکسیون امید حمایت از دولت است
رییس فراکسیون امید در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت از دولت یادآور شد: موضع فراکسیون امید درباره دولت آن است که انتقادات باید مطرح شود اما شرایط و روند نیز در نظر گرفته شود. ما به عملکرد دولت نمره خوبی میدهیم اما حمایت از دولت نیز جزو شعارهای ما به خصوص در انتخابات مجلس بود.
عارف در مورد برنامه برای ائتلاف با اصولگرایان، گفت: ما در انتخابات مجلس نیز با حامیان دولت روندی را داشتیم. چون حامیان دولت صرفاً اصلاحطلبان نیستند و شامل بخشی از اصولگرایان میشوند بنابر این آمادگی همکاری با این طیف در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری را داریم.
هاشمی را پدر معنوی جریان اعتدال میدانستیم
او سوال دیگری درمورد راهکار و استراتژی اصلاحطلبان برای جبران فقدان آیتالله هاشمی، درباره آیتالله هاشمی، گفت: آیتالله هاشمی نقش کلیدی و محوری داشتند اما خوشبختانه ما دارای جریان منسجمی با موضع حمایت از دولت هستیم و آن را ادامه میدهیم.
عارف ادامه داد: آقای هاشمی از ابتدای انقلاب چهره فراجناحی بوده که نقش کلیدی در ابعاد مختلف داشته است ما ایشان را پدر معنوی جریان اعتدال میدانستیم. طبیعتاً فقدان ایشان برای جریان ما و کل کشور سخت است. امیدواریم خداوند همچنان به انقلاب ما عنایت داشته باشد.
عارف همچنین درمورد موضوع مدیریت شهری گفت: شوراها پارلمانهای محلی برای حل مسائل شهرها و حوزههای شهری هستند. مدیریت شهری باید بر عهده شوراها باشد که این منوط به حضور افراد متخصص در شوراها است. ما در حال تدوین برنامهای با محوریت تهران فردا هستیم که آن را به کاندیداهای شوراها میدهیم تا به عنوان برنامهشان در انتخابات مطرح کنند.
او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه چقدر احتمال دارد لیستی که در شوراها انتخاب میشوند، رویکردی مانند لیست امید در مجلس نداشته باشند، گفت: همه کسانی که در لیست امید بودند در مسیری که تعیین شده بود حرکت کردند و بخش قابل توجهی از لیست امید وارد مجلس شدند. آنهایی که میثاقنامه را امضا کرده بودند اکثریت پایبند بودند.
رییس فراکسیون امید ادامه داد: فراکسیون امید با انسجام بیشتری پیش میرود و با ارزیابی که در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان داشتیم به نقاطی رسیدهایم که تلاش میشود با انسجام بیشتری کارها به پیش رود.
تخریب رییس جمهور در میان مدت اثری نخواهد داشت
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره تخریبها روحانی در آستانه انتخابات و چالشهای پیشروی رییسجمهوری، اعلام کرد: تخریبهایی که از آن صحبت میشود همیشه وجود داشته اما مردم درک و شعورشان بالا است. ممکن است در کوتاه مدت اثر بگذارد اما در میان مدت اثری نخواهد داشت.
رییس مجمع نمایندگان تهران با بیان اینکه از برخی رسانهها برخورد یکسویه دیدهایم، یادآور شد: در انتخابات گذشته لیستهایی متهم شدند به اینکه به خارج از کشور وابستگی دارند اما نتیجه چه شد، مردم نظر دادند. مهمترین چالش آقای روحانی حضور مردم است و باید تلاش شود که مردم حضور پرشوری را در انتخابات داشته باشند.
رفع حصر جز مطالبات جامعه است
رییس فراکسیون امید در پاسخ به سوالی درباره شعار دولت برای رفع حصر، گفت: رفع حصر هم جز مطالبات جامعه و هم بخشی از شعارها است. بر این باوریم که به نفع جامعه است که این مشکلات حل شود و امیدواریم با توجه به مصالح ملی و حفظ آرامش، مشکل رفع حصر مرتفع شود.
منتظر نظر رییس جمهور برای تشکیل کمیته مشترک فراکسیون امید و دولت هستیم
عارف همچنین در پاسخ به بخش دیگر سوال خبرنگار ایلنا در رابطه با اینکه آیا این عدم هماهنگی مصداقی از رابطه عمومی دولت با فراکسیون امید است و اینکه این فراکسیون در آستانه انتخابات چه استراتژی و راهکاری برای ارتقای سطح همکاری دولت با خود دارد گفت: در جلسهای که به همراه اعضای هیات رئیسه فراکسیون با رئیس جمهور در شهریورماه داشتیم پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک مطرح شد تا درباره لوایح مهم پیش از طرح شدن در صحن یا کمیسیونها بحث و بررسی شود تا ضمن دفاع دقیق از لوایح مورد نظر دولت، در صورتی که نقطه نظری از سوی فراکسیون وجود دارد اعمال شود اما با وجود اینکه آقای روحانی در جلسه دراین رابطه قول همکاری داد تا این لحظه هیچ اقدامی صورت نگرفته و همچنان منتظریم دولت نظر خود را درباره کمیته مشترک اعلام کند.
رئیس فراکسیون امید همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در شرایطی که به عنوان مثال موضوع ممنوعالتصویری آقای خاتمی یا رفع حصر از مطالبات جدی بدنه اجتماعی اصلاحطلب حامی دولت است، اما رئیس جمهور حتی حاضر نیست در نشست خبری به نام این افراد اشاره کند، فراکسیون امید و اصلاحطلبان به دنبال استراتژی دقیقی برای تعامل با دولت نیستند و دولت خود را ملزم به برآورده کردن مطالبات حامیان خود نمیدانند، گفت: نکته مهم، نگاه ما به روند است. باید ببینیم قبل از خرداد ۹۲ در چه شرایطی بودیم و اکنون کجا قرار داریم. باید ببینیم در آن زمان گفتمان اصلاحات در کجا قرار داشت و نگاهی که به این گفتمان وجود داشت چگونه بود و شکافی که به گفتمان اصلاحات در ارتباط با حاکمیت تحمیل شده بود و هزینههای ملی را متوجه کشور میکرد، چه تاثیری داشت.
گفتمان اصلاحات حذف شدنی نیست
او ادامه داد: ما هر دو گفتمان موجود در کشور را به رسمیت میشناسیم و به ویژه گفتمان اصلاحات که از حمایت اکثریت جامعه برخوردار است، حذفشدنی نیست و ما معتقد به حضور در حاکمیت برای حل مشکلات در یک فضای دوستانه و صمیمی براساس مشترکات فراوانی که با رقبا داریم، هستیم. ما با ارزشها و اصول هیچ مشکلی نداریم و این در حالی است که متاسفانه برخی برچسب زدنها رسم شده که باید از آن عبور کنیم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: رویکردی که از سال ۹۲ تاکنون در پیش گرفتیم باید ادامه یابد و معتقدیم در حالی که گام به گام این مسیر را پیشمی بریم باید از دولت حمایت کنیم؛ دولتی که میدانیم در چه شرایطی روی کار آمد و با چه مشکلاتی روبرو بود و چه دستاوردهای ارزشمندی در بخشهای مختلف داشت.
عارف در ادامه نشست خبری دیروز خود در پاسخ به سوالی درباره ادامه روند تحقیق و تفحص از شهرداری تهران باتوجه به بروز حادثه پلاسکو، گفت: واقعیت این است که ما مسائل را با یکدیگر خلط نمیکنیم.
او یادآور شد: همزمان که دوستانمان پیگیر طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بودند، در مجمع نمایندگان استان تهران با قالیباف و معاونان شهرداری جلسه داشتیم و من پیش از جلسه از دوستان خواهش کردم که به هیچ عنوان موضوع تفحص را مطرح نکنند؛ چراکه آن جلسه یک جلسه تخصصی و مربوط به مدیریت شهری بود.
رییس مجمع نمایندگان استان تهران در توضیح روند عملکرد این مجمع درباره مدیریت شهری پایتخت، گفت: در این راستا، جلساتی با شورای شهر، استاندار و معاونانشان و همچنین شهردار تهران و معاونانش داشتیم و در جلسهای که با شهردار و مدیران شهرداری داشتیم مقرر شد کمیسیون مشترک مسائل شهری را دنبال کنیم و هماکنون نیز با تاکید بر اینکه مسائل را با یکدیگر خلط نکنیم، باید مطالبات نمایندگان در راستای وظایف نظارتیشان پیگیری شود.
بررسی حادثه پلاسکو در کارگروه مجمع نمایندگان تهران
او یادآور شد: در رابطه با تفحص از موضوع پلاسکو کارگروهی تشکیل شده و دوستان در این کارگروه درباره نحوه پیشبرد کارها اقدام میکنند و درعین حال با کمیسیونهای اصلی مجلس نیز هماهنگ خواهیم بود. این درحالی است که کمیسیونهای عمران و اصل ۹۰ مجلس این موضوع را در دستورکار قرار داده و باتوجه به حضور اعضای فراکسیون امید در این کمیسیونها، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
خدمات آقای خاتمی به کشور بسیار زیاد است
رییس شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین درباره افزایش محدودیتها برای سیدمحمد خاتمی، در پاسخ به سوالی که آیا رایزنیهای لازم برای کاهش این محدودیتها انجام شده، گفت: خدمات آقای خاتمی به کشور بسیار زیاد است و این خدمات چه پیش از ریاستجمهوری و چه در دوران هشتساله دولت اصلاحات مشخص و آشکار است.
او یادآور شد: درصورتی که عملکرد پنج برنامه توسعه پیشین را بررسی کنیم متوجه میشویم که بنابر شاخصها وضعیت برنامه سوم توسعه کاملاً متفاوت است و هنگامی برنامه ششم در مجلس مورد بررسی قرار میگرفت، رییس مجلس اعلام کرد که هیچ برنامهای بیش از ۵۰ درصد محقق نشده و این درحالی است که برنامه سوم توسعه بالای ۸۹ تا ۹۰ درصد موفق بوده و این ادعا نیست.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس اضافه کرد: سیاستهایی که در بحث اشتغال و رشد اقتصادی و تکنرخی کردن ارز داشتیم، حتی تا حدود سه سال بعد ازسوی دولت بعدی ادامه یافت و برنامه سوم توسعه در مباحثی همچون خصوصیسازی و بسیاری از نکات دیگر حدود ۹۰ درصد محقق شد که این مسئله ناشی از تواناییهای مدیریتی بالای آقای خاتمی است.
عارف درباره ممنوعالتصویری خاتمی گفت: بارها در این رابطه گلایه کردیم چرا که موضوع ممنوعالتصویری در هیچ محکمهای مطرح نشده است اما نباید اجازه دهیم این مسائل درگیر مسائل سیاسی شده و بیش از حد رسانهای شود.
با لیست امید به مجلس بیایند و رودرروی آن قرار گیرند، بداخلاقی است
عارف افزود: البته از دوستانی که با اسم امید و لیست امید بخواهند فراکسیون دیگری تشکیل دهند گله داریم. اینکه با لیست امید در مجلس بیایند و رودرروی آن قرار گیرند این بداخلاقی است. ما اعلام آمادگی کردیم که با تمام جریانات سیاسی در مجلس بحث گفتوگوی ملی را پیگیری کنیم.
عارف در ادامه نشست خبری خود درباره اینکه در صورت رد صلاحیت روحانی آیا اصلاحطلبان کاندیدای جایگزین خواهند داشت، خاطرنشان کرد: آنچه از شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان میتوانم بگویم این است که ما کاندیدای واحد خواهیم داشت. آقای روحانی هم رییسجمهور کشور است و ویژگیهای ایشان و شرایطی که از قبل داشتهاند تغییری نکرده است و ایشان تواناییهای خود را نشان دادهاند. در مورد رد صلاحیت هم بعید میدانم مگر اینکه خودشان تمایلی به ادامه کار نداشته باشند.
عارف همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیرات فقدان آقای هاشمی رفسنجانی و آیا جریان اصلاحات قصد ندارد با تشکیل شورای رهبری در شرایطی که رهبران این جریان با محدودیتهای فراوان روبرو هستند، کار خود را ادامه دهند، گفت: هنوز بحثی انجام نشده است. خوشبختانه شورایعالی سیاستگذاری در موضوع انتخابات گذشته توانست به خوبی رهبری و مدیریت را انجام دهد. اگر در این زمینه بحثی هم شود قطعا این شورا رسیدگی میکند. البته کمیته چهارمی در شورای عالی سیاستگذاری دیده شده که جهتگیری جریان اصلاحات را بررسی میکند.
او درباره اینکه حزب کارگزاران صحبت از کاندیداتوری آقایان نجفی و جهانگیری کرده، گفت: احزاب میتوانند نظر خود را داشته باشند حتی ما در مورد انتخابات شوراها از همه درخواست کردهایم که لیست دهند و آنچه اکنون مطرح میشود مواضع فعلی احزاب است اما در شورا هنوز در مورد این موضوعات بحثی انجام نشده است.
انتظار از ناطق نوری جدی تر شده است
رییس شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره شخصیت آقای ناطقنوری و اینکه میتوانند جایگاهی مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی داشته باشند، گفت: آقای ناطق همیشه نقش فعالی داشتند و در همه صحنهها حضور جدی نشان دادهاند و ایشان از ویژگی برجسته اخلاقی و مزیت بالایی برخوردار هستند. در مقطعی خود را وابسته به جریان اصولگرا میدانستند اما طی ۱۰، ۱۵ سال گذشته به نظر میرسد که جایگاه بالاتری و فراتر از یک جریان را برای خود قائل هستند و بعد از فوت آقای هاشمی انتظار میرود که حضور جدیتری را در صحنه داشته باشند.
عارف در مورد زمان نهایی بسته شدن لیست شورای شهر جریان اصلاحات، گفت: در شاخصها تجربه موفقی را در مجلس داشتیم و با وسواس بیشتری پیش رفتیم.
او ادامه داد: اکنون شاخصها در حال نهایی شدن است و امیدواریم که به سمت تخصصیتر کردن پیش برویم البته امتیازات بالایی را برای جوانان و زنان خواهیم داشت. البته در ارتباط با تهران مسئولیت تدوین لیست بر عهده شورای عالی سیاستگذاری است.
عارف درباره اینکه آیا اصلاحاتی در قانون شهرداریها با توجه به اتفاقات اخیر انجام خواهد شد، گفت: در اسفند ماه هماندیشی در دانشگاه تهران انجام میشود که نمایندگان هم در آن جلسه حضور داشته و موضوعات شهری بررسی میشود البته لایحه جامع خدمات شهری در دولت در حال تدوین است که اگر به مجلس برسد که احتمالا برای فروردین ماه خواهد بود ما بررسیهای لازم را انجام خواهیم داد که نمونه آن تعداد اعضای شورای شهر است که باید افزایش پیدا کند.
عارف در پایان نشست خبری روز گذشته خود ضمن تقدیر از رشادتهای آتش نشانان و با گرامیداشت یاد شهدای آتش نشان در اطفای حریق و امدادرسانی در جریان آتشسوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو، از عموم مردم کشور و شهروندان تهرانی برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر شهدای آتش نشان دعوت به عمل آورد.
انتهای پیام/نوآوران