باشگاه خبرنگاران تفکر جوان: وزیر اقتصاد روز گذشته با حضور در نمایشگاه الکامپ مدعی شد که در سه ماهه دوم سال ۹۵ نسبت به سه ماهه دوم سال ۹۴ نرخ رشد اقتصادی بیش از ۹ درصد بوده است که به معنی حرکت در جهت افزایش نرخ رشد اقتصادی است. وی همچنین اعلام کرد که در شش ماهه نخست سال ۹۵ (ترکیبی از سه ماهه اول و سه ماهه دوم سال) در مقایسه با شش ماهه نخست سال ۹۴ نرخ رشد اقتصادی کشور ۷.۴ درصد شده است .
علی طیبنیا با بیان اینکه برای سال ۹۵ رشد اقتصادی ۵ درصدی هدفگذاری شده بود که از ابتدای سال به تحقق این هدف امیدوار بودیم و خوشبختانه اکنون از هدف ۵ درصد عبور کردهایم ابراز امیدواری کرد که در ادامه سال نیز نه تنها همین نرخ رشد را تست میکنیم بلکه به حوزههای مختلف اقتصاد تسری میدهیم.
این گفتهها درحالی مطرح میشود که براساس تازه ترین گزارشهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی بخش اعظمی از کالاهای اساسی در هفته گذشته با رشد قیمتی مواجه شده اند.
بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را منتشر و اعلام کرد: همچنین قیمت خردهفروشی لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل ۵ درصد، تخممرغ ۶،۹ درصد، برنج ۴۵.۵ درصد، حبوبات ۱۹.۲ درصد، میوههای تازه ۱.۹ درصد، گوشت قرمز ۸.۶ درصد، گوشت مرغ ۲۵.۴ درصد، قند و شکر ۳۶.۵ درصد، چای ۲۱.۷ درصد و روغن نباتی ۷.۸ درصد افزایش و سبزیهای تازه ۹.۶ کاهش داشتهاند.
گفتنی است از بین تغییرات ۱۱ گروه کالایی در هفته گذشته، نرخ ۲ گروه لبنیات و قند و شکر کاهش، نرخ ۶ گروه تخممرغ، حبوبات، میوههای تازه، سبزیهای تازه، گوشت مرغ و چای افزایش و نرخ ۳ گروه روغن نباتی، گوشت قرمز و برنج نسبت به هفته ماقبل از آن ثابت ماند.
در گروه لبنیات بهای پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۰،۸ درصد کاهش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخممرغ معادل ۲.۱ درصد افزایش داشت و شانهای ۹ هزار و ۵۰۰ الی ۱۱ هزار تومان فروش میرفت. در گروه برنج قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل ۰،۱ درصد، لوبیا چشمبلبلی ۰.۴ درصد و لوبیا قرمز ۰.۱ درصد کاهش داشت ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ درصد تا یک درصد افزایش یافت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری هندوانه عرضه نمیشد و انگور و لوبیا سبز عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای نارنگی معادل ۱،۵ درصد، موز ۳.۹ درصد و کیوی ۲.۸ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۱.۲ درصد، بادمجان ۳ درصد و کدو سبز ۵ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۱.۸ درصد تا ۲۴.۵ درصد افزایش یافت.
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود. قیمت گوشت مرغ معادل ۲،۱ درصد افزایش داشت. در این هفته بهای شکر معادل ۰،۹ درصد کاهش ولی قیمت چای خارجی معادل ۰.۲ درصد افزایش یافت. بهای قند و انواع روغن نباتی ثابت بود.
رشد اقتصادی در گروه نفتژ
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد در فصل اول و رشد ۹.۲ درصدی در فصل دوم امسال که موجب رسیدن رشد تولید ناخالص داخلی به ۷.۴ درصد در شش ماهه اول امسال شد، مدعی است که با توجه به افزایش صادرات نفت، بخش عمده رشد اقتصادی مربوط به بخش نفت بوده اما در بخشهای غیرنفتی هم در فصل دوم نسبت به فصل اول تقویت شده است.
به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه رشد بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات در شش ماهه اول امسال مثبت بوده است، اما البته رشد بخش معدن منفی است و بخش ساختمان نیز به عنوان زیرمجموعه مهم گروه صنعت و معدن همچنان منفی بوده و هنوز از رکود خارج نشده است.
وی درخصوص پیشبینی بانک مرکزی از رشد اقتصادی کشور در شش ماهه دوم سالجاری گفته است ؛ برآورد و پیشبینی ما این است که رشد اقتصادی در سه ماهه سوم مانند سه ماهه دوم در سطح بالایی باشد.
قربانی ادامه داد: با توجه به اینکه در دو ماهه پایانی سال گذشته تولید و صادرات نفت رشد قابل توجهی داشت، (به دلیل ماهیت مقایسهای محاسبه رشد) رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم امسال اندکی کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به سیاست اعتباری حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط از سوی بانک مرکزی، گفت : اثرات مثبت این سیاست در گزارش رشد اقتصادی سه ماهه چهارم سال ۹۵ نمایان خواهد شد.ضمن اینکه تقویت رشد اقتصادی بخش غیرنفتی بسیار مهم است و امیدواریم در سالهای بعد، این نرخ بالای رشد اقتصاد را در حوزههای غیرنفتی هم مشاهده کنیم.
انتهای پیام/ روزنامه سراسری سیاست روز