امروز

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۱:۴۱ قبل از ظهر

سایز متن   /

۱۳۹۲۰۲۲۳۱۴۳۸۱۰۷۸۷۵۱۸۰۸۴

باشگاه خبرنگاران تفکر جوان: ناصر حکیمی در جمع خبرنگاران و در تشریح برنامه های بانک مرکزی برای روزهای پایانی سال و ایام عید نوروز، گفت: سقف برداشت برخی از عابر بانک ها از ۲۰ اسفند تا ١۵ فروردین ماه سال آینده بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان می شود. البته  این موضوع تنها برای بانک های متقاضی ایجاد می شود.

وی با اشاره به حجم مبادلات روزانه در شبکه شتاب، افزود: در حال حاضر در هر روز حدود ۱۶۰ میلیون تراکنش در شبکه شتاب  و  شاپرک ثبت می‌شود که میزان موفقیت تراکنش‌ها به حدود ۹۹٫۵ درصد رسیده است.

مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی البته این را هم گفت که با توجه به افزایش مبادلات در روزهای پایانی سال احتمال افزایش تراکنش‌ها تا ۲۰۰ میلیون در روز وجود دارد و دور از ذهن نیست.

به گفته وی،  پایداری شبکه در سال جاری طی ۱۶ سال گذشته سابقه نداشته است  ضمن اینکه انجام ۱۶۰ میلیون تراکنش نیز بی سابقه بوده است.

حکیمی ادامه داد: برای ارتقای خدمات دهی بحث برقراری کشیک در ایام تعطیل و پایان سال را در دستور کار بانک ها قرار داده ایم و تمهیداتی توسط حوزه نشر و خزانه بانک ها در این زمینه اندیشیده شده است؛ بنابراین امسال مشکل خاصی در شبکه به صورت نقدی و غیرنقدی نخواهیم داشت.

* مسترکارت به ایران می آید؟!

حکیمی در ادامه درباره وضعیت مسترکارت در ایران اینطور توضیح داد که مسترکارت مشمول تحریم‌های اولیه و یک طرفه بوده و فعلا ارتباط مستقیمی از آن نداریم و باید موانع موجود در رابطه با آن حل و فصل شود، بنابراین فعلا اتصالی وجود ندارد و سرویسی از سوی آن ارائه نمی‌شود.
وی همچنین گفت: ایران مذاکراتی با شبکه‌های بین‌المللی غیرآمریکایی داشته و به نظر می‌رسد در سال آینده به نتایجی رسیده و اتصالاتی برقرار شود.

* سرقت از یک psp ربطی به سیستم امنیتی و شاپرک نداشت

وی در ادامه با اشاره به بالا بودن میزان موفقیت تراکنش های بانکی گفت: بانک ها عملکرد خوبی در این زمینه داشته اند اما جدول مفصلی برای دریافت هزینه از تراکنش های ناموفق وجود دارد به نحوی که دریافت هزینه به سه قسمت تقسیم می شود براین اساس میزان دریافتی در ایام پرباری ۵۰ درصد بیشتر خواهد بود زیرا مردم در ایام پربازی نیاز بیشتری به دستگاه ها دارد.

حکیمی درباره اخبار منتشره درباره مشکلات ایجاد شده درباره یکی از شرکت های پرداخت گفت: پلیس فتا در روزهای گذشته اشاره ای به این موضوع کرده بود اما باید گفت که این مساله ربطی به سیستم امنیتی و شاپرکی نداشته است. هیچ اتفاقی روی سامانه های پرداخت اتفاق نیفتاده بلکه دزدی از یکسری از اطلاعات مربوط به فعالیت های تجاری بوده است.

* سیاست جدید بانک مرکزی برای شرکت های پرداخت

این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه شرایط برای شرکت های پرداخت در سال آینده به گونه دیگری خواهد بود، گفت: براساس برنامه ریزی ها مجوزها در شبکه پرداخت تنوع خواهند داشت به نحوی که بخشی با مجوز و بخشی با جواز فعالیت خواهند کرد.

وی همچنین گفت: فرق جواز با مجوز در این است که مجوز دارای شرایط سنگین تری است اما جواز برای هر شرکتی که شرایط را محقق کند صادر می شود و آن شرکت می تواند شروع به فعالیت کند؛ همچنین پیش بینی می شود این امر اوایل سال آینده و تا خردادماه اجرایی شود. با اجرای این طرح تعداد شرکت های فعال در حوزه پرداخت بیشتر خواهد شد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی درباره روش های جدید پرداخت نیز اظهار داشت: همزمان با حضور رئیس جمهوری در بانک مرکزی، دو روش پرداخت رونمایی شد که یکی از آنها شبیه سازی کارت روی تلفن همراه بود که براساس آن دیگر نیازی به کارت نداریم و امور به صورت مستقیم انجام می شود؛ همچنین زیرساخت های پرداخت موبایل به موبایل نیز انجام شده و این روش پرداخت نیز انجام خواهد شد.

انتهای پیام/تسنیم

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد