داوود سلیمانی مدیر روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز مازوت سوزی در این نیروگاه را عاری از حقیقت خواند و گفت:ما هیچ تمایلی به استفاده از مازوت نداشته، نداریم و نخواهیم داشت و بهتر است دنبال منشا و دلایل اصلی آلودگی هوای خوزستان باشیم.
داوود سلیمانی اظهار داشت ؛ سوخت اصلی نیروگاه رامین اهواز گاز است و هم اکنون نیز فقط از گاز استفاده می کنیم و امیدواریم شرکت ملی گاز ، سوخت نیروگاه رامین را همچنان تامین کند تا بتوانیم همچنان برق مورد نیاز مردم را با این سوخت پاک تامین کنیم.
مازوت، ضمن اخلال در روند تولید برق باعث تحمیل هزینههای سنگینی به نیروگاه می شود
وی با اشاره به اینکه مازوت ضمن ایجاد اخلال در پایداری تولید برق و تحمیل خروجیهای اضطراری به نیروگاه رامین، هزینه های سنگینی به تجهیزات نیروگاه وارد می کند و فرسودگی نیروگاه را سرعت می بخشد اظهار داشت:خوشبختانه نیروگاه رامین تا این لحظه با همکاری شرکت ملی گاز یک لیتر مازوت هم برای تولید برق استفاده نکرده و اطلاعات منتشره توسط برخی رسانه ها و افراد طی روزهای اخیر کاملا” نادرست و غلط است .
مدیر روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز تصریح کرد:در صورت استفاده از مازوت، دود ناشی از سوختن مازوت از فاصله ۲۰ کیلومتری هم قابل مشاهده است ضمن آنکه اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان و مراجع ذی صلاح بصورت آنلاین و لحظه ای سوخت نیروگاه رامین را رصد می کنند.
هم اکنون هر ۶ واحد نیروگاه رامین اهواز با گاز کار می کنند
سلیمانی تصریح کرد: بدلیل فرسودگی و عمربالای نیروگاه رامین ، فقط یک واحد نیروگاه رامین قابلیت استفاده از مازوت دارد و خوشبختانه تا این لحظه هم این واحد و مجموعا” هر ۶ واحد با گاز کار می کنند.
سلیمانی همچنین افزود؛ همانطور که قبلاً نیز گفته شده در حال حاضر از میان حدود ۱۴۰ نیروگاه بزرگ در کشور، تنها ۱۴ نیروگاه بخاری توانایی استفاده از مازوت را دارند که عمدتاً در خارج از مناطق پرجمعیت و دور از کلانشهرها قرار گرفته و بهطور محدود و در مواقع اضطراری یا در شرایط عدم تامین گاز از این سوخت استفاده میکنند.
تلاش وزیر نیرو جهت تامین گاز نیروگاهها
وی با اشاره به بازدید علی آبادی وزیر نیرو از نیروگاه رامین در هفته گذشته گفت:طبق رایزنی های صورت گرفته شده وزیر نیرو نیز با توجه به حجم بالای آلاینده ها در خوزستان نهایت تلاش خود را برای تداوم تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها بویژه نیروگاه رامین بکار خواهد گرفت.
سلیمانی در ادامه این گفتگو افزود:در چند روز اخیر از طریق رسانه ها، استاندار محترم خوزستان ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان پیگیری های زیادی به منظور تداوم تامین گاز انجام دادیم.
آدرس غلط به مردم ندهید/ بدنبال مقصران اصلی آلودگی هوا باشید
مدیر روابط عمومی نیرگاه رامین اهواز با اشاره به اینکه همه ما در هر جایگاهی که باشیم ملزم به صیانت از محیط زیست هستیم اظهار داشت: متاسفانه برخی افراد یا رسانه ها بدلیل اطلاعات ناکافی آدرس غلط به مردم می دهد و دلیل آلودگی هوای خوزستان را متوجه نیروگاه رامین قلمداد می کنند و از این عزیزان خواهشمندیم بجای فرافکنی و انتشار اطلاعات غلط به دنبال مقصران واقعی و اصلی آلودگی هوای خوزستان باشند.
سلیمانی با تاکید بر اینکه بطور قطع و یقین منشأ آلودگی هوای خوزستان و کلانشهر اهواز نیروگاه رامین نیست از اصحاب رسانه ها خواست قبل از کسب و تکمیل اطلاعات و مستندات لازم قضاوت اشتباه نکنند به اعتقاد ما منشاء اصلی آلودگی هوا در خوزستان و حتی کشور مازوت نیست و با توجه به آمار و مستندات رسمی سهم نیروگاه ها نسبت به سایر آلاینده ها به مراتب کمتر است.
حاشیه امنیت برای مقصران اصلی آلودگی هوا ایجاد نکنیم
این مقام مسئول از همه رسانه های مکتوب ومجازی خواست قبل از تهیه و انتشار هر نوع خبر یا محتوای تصویری سعی کنند با متخصصان این عرصه مشورت کنند و اطلاعات خود را از طریق مراجع ذیصلاح همچون سازمان حفاظت محیط زیست تکمیل کرده تا ضمن حفظ جایگاه حرفه ای خود، باعث تشویش افکار عمومی و دور شدن اذهان مردم از واقعیت ها نشوند درغیر اینصورت اقدام غیرحرفهای و غیراخلاقی این رسانه ها یا افراد باعث می شود تا مقصران واقعی آلاینده ها در حاشیه امنیت و بدور از قضاوت افکار عمومی قرار بگیرند.
همراهی و همدلی رسانه ها و لزوم صرفه جویی در مصرف انرژی برق، گاز و بنزین جهت گذر از پیک زمستان
سلیمانی در بخش پایانی این مصاحبه از همه رسانه ها ، مردم و مسئولان استان خواست ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی برق، گاز و بنزین ، با حساسیت و جدیت بیشتری نسبت به تداوم تامین گاز مورد نیاز نیروگاه رامین اهواز و سایر نیروگاههای حرارتی کشور همراه و همدل ما باشند تا بتوانیم همچنان با سوخت” گاز”تولید کننده برق مورد نیاز استان و کشورمان باشیم و هیچگاه علی رقم میل باطنی و تحمیل چالشهای فنی و اقتصادی مجبور به استفاده از سوخت اضطراری جهت تامین انرژی برق مورد نیاز مردم، صنایع و مراکز خدمت رسان نباشیم.