شبکه خبری تفکر جوان، به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان، کیامرث حاجیزاده در حاشیه برگزاری بیستمین مانور سراسری زلزله که امروز (۷ اذرماه) در دبیرستان نمونه دولتی فدک برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته نیز مانور زلزله در خوزستان برگزار شد و رتبه اول کشور در برگزاری مانور زلزله در مدارس را کسب کردیم. در سال جاری نیز این مانور به نحو احسن برگزار شد.
وی با بیان اینکه مانورها در مرحله آماگی تعریف میشوند، تصریح کرد: اساس کار مدیریت بحران پیشگیری است و تشکیل کمیته علمی، آموزشی، پژوهشی و فنی مدیریت بحران خوزستان موجب شد سال گذشته حدود هشت سمینار ملی و بینالمللی آموزشی برای اعضای شورای مدیریت بحران خوزستان برگزار شود. همچنین صدها جلسه آموزشی و کارگاه آموزشی برای دستگاههای عضو مدیریت بحران برگزار شد که طرح دادرس و طرح یاوران، نمونهای از آموزشها در این زمینه هستند.
حاجیزاده ادامه داد: برای نخستین بار سند ملی جامع آموزش مدیریت بحران خوزستان تصویب و ابلاغ شده است تا بر اساس این طرح، اطلاعرسانی و آموزشها برای کاهش تلفات احتمالی ناشی از بحرانها در خوزستان انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به بهینهسازی و مقامسازی در روستاها گفت: در سال جاری حدود ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبارات مقاومسازی در سطح روستاها داشتیم که نسبت به سالهای ۹۵ و ۹۶ ۲٫۵ برابر افزایش یافته است و تاکنون ۷۰ درصد این اعتبارات جذب شده است. همچنین اعتبارات سالهای ۹۵ و ۹۶ ، ۹۵ درصد جذب شده است.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: با توجه به پایین بودن کیفیت مصالح و ساخت و ساز در روستاها کارهای خوبی در بحث بیمه کردن ساختمانهابه ویژه در روستاها انجام شد. در این راستا ۹۰ درصد ساختمانها در روستاها بیمه شدند و مابقی نیز در حال بیمه هستند. این بیمهها برای حوادث طبیعی، سیلاب، زلزله و آتشسوزی هستند.
حاجیزاده گفت: خوزستان کلکسیونی از بحرانهای متعدد دارد و یکی از بحراهای شاخص این استان زمینلرزه است. با توجه به وقوع زلزله مجدد در زلزله استان کرمانشاه، آمادگی و خدماتی که طی یک سال گذشته انجام شد موجب شد که تلفات کمتری در زلزله داشته باشیم. قطعا اگر آماده و آموزشدیده باشیم بهتر میتوانیم در مقابل بلایای طبیعت تابآوری داشته باشیم و تلفات کاهش مییابند.
وی گفت: گسلهای خوزستان حتی در اهواز فعال هستند. در سال جاری ایجاد سه پایگاه شتابنگاری و زلزلهنگاری برای خوزستان مصوب شده است که در حال احداث هستند. در حال حاضر نیز تقریبا تمام نقاط استان خوزستان به دستگاههای زلزلهنگاری و شتابنگاری مجهز شدهاند.