حسین زاده بیان کرد: آنها اوضاع اقتصادی، سیاسی و نظامی ایران را بررسی و بر اساس شاخصهای این حوزهها نسبت به جنگ با ایران تصمیمگیری کردند. شرایط ایران از نظر اقتصادی وابسته به غرب بود و صنایع مونتاژ، کشاورزی به دنبال انقلاب سفید و بالا رفتن قیمت نفت نیز باعث مهاجرت مردم از روستاها به شهر شد.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان افزود: با انقلاب اسلامی ایران و تحریمهایی که بعد از اشغال لانه جاسوسی شکلگرفته بود تمامی صنایع وابسته به دلیل وابستگی به مواد اولیه به شکلی تعطیل، قیمت نفت کاهش و وضعیت واردات موادغذایی هم با مشکل روبرو شد. از نظر نظامی به دلیل اینکه بعد از انقلاب آن سران وابسته زندان یا اعدام شده بودند، ساختار نظامی و ارتش ایران به هم خورده بود. اکثر تجهیزات نظامی که برای ارتش ایران در نظر گرفته شده بود به شکلهای مختلفی نیاز به امر مستشاری داشت.
حسین زاده گفت: نزدیک ۲۰ تا ۳۰ هزار مستشار نظامی که در ایران بود از کشور کوچ و تجهیزات بلااستفاده شد و در این شرایط دشمنان انقلاب تصمیم به حمله به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گرفتند. بلواهای زیادی مثل ترکمن صحرا، بلوچستان، کردستان و امثالهم را در کشور ایجاد کردند که هر کدام به تنهایی میتوانست نظامی را زمینگیر کند؛ به لحاظ اختلافات سیاسی در بحث سران قدرت و بین جناحهای مختلف در سطح کلان وجود داشت.
وی ادامه داد: در زمینه نظام بینالملل از بعد سیاسی مقابله ایران با آمریکا آن را به یک معنا دچار انزوا کرده بود چون ایران در آن مقطع به دلیل حمله رژیم کمونیستی به افغانستان، ایران نیز در مقابل شوروی دوقطبی آن زمان ایستادگی کرده بود.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: در چنین شرایطی دشمنان ایران به رهبری و حمایت آمریکا باعث حمله صدام به ایران شدند؛ تمام آن محاسباتی که به کار گرفته بودند صحیح و دقیق بود ولی به این بُعد معنوی که تاکنون مظهر قدرت و سمبل نظام جمهوری اسلامی ایران است یعنی فرهنگ عاشورایی دقت نکرده بودند.
فرهنگ عاشورایی در واقع ایستادگی، عزت و تمامیت سرزمینی را به ایران هدیه کند و امروز سمبل چنین فرهنگی شهدایی همچون حججی هستند که مایه افتخار، عزت و امنیت نظام جمهوری اسلامی ایران است.
منبع:خبرگزاری مهر- مرکز خوزستان