به گزارش تفکر جوان، محمدرضا کمپانی، در مورد تصمیم جدید آمریکاییها مبنی بر دریافت مجوز ویژه از این کشور به منظور صادرات یا صادرات مجدد فهرستی از تجهیزات پزشکی به ایران، اظهار کرد: قبلا نیز با این تحریمها روبرو بودیم اما طی یک دوره زمانی شدت آنها کاهش یافت که در حال حاضر با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، مجددا اعمال این محدودیتها شدت و افزایش یافته است.
وی ادامه داد: نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که این تصمیم به معنای ممنوعیت کامل ورود تجهیزات پزشکی از آمریکا به ایران نیست، بلکه طی بررسیهای خاصی از طریق اوفک (دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا) مجوز صادرات یا صادرات مجدد به ایران داده میشد.
به گفته نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران، این مجوز صادرات یا صادرات مجدد نیازمند بررسیهای خاص از طریق اوفک است و هر شرکت آمریکایی یا شرکتهای دیگری که قصد فروش این محصول را به ایرانیها دارند باید با ارائه فرمهای مربوطه میزان تجهیزات، مبلغ آنها و دوره زمانی فروش را اعلام کنند تا پس از انجام تحقیق از طریق دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا موافقت یا عدم موافقت با این مساله اعلام شود.
کمپانی با اشاره به اینکه بخشی از این تحریمها مربوط به تجهیزات پزشکی آزمایشگاهی است، خاطر نشان کرد: تجهیزات پزشکی آزمایشگاهی میتواند کاربرد دو منظوره در بخش پزشکی و صنعت داشته باشد که با دقت عمل خاصی انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از این تجهیزات پزشکی تحریم شده را میتوانیم از طریق سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی تامین کنیم، گفت: برخی از این تجهیزات پزشکی به ویژه در بخش تصویربرداری در آمریکا تولید میشود و در این زمینه به مشکل خواهیم خورد؛ هرچند در خصوص تجهیزات آزمایشگاهی تکنولوژی فراتر رفته و از طریق سایر کشورها میتوانیم نیاز خود را برآورده سازیم.
به گزارش تفکر جوان، روز گذشته اداره کل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در اطلاعیه جدیدی، فهرست تجهیزات پزشکی که برای صادرات یا صادرات مجدد به ایران نیازمند دریافت مجوزهای ویژه از آمریکاست را به روزرسانی کرد.
براین اساس، اقلامی که دراین فهرست به آن اشاره شده است به دو بخش تجهیزات پزشکی عمومی و تجهیزات آزمایشگاهی تقسیم میشود و این تصمیم به بهانه آزمایشهای موشکی جدید ایران اتخاذ شده است.
انتهای پیام/ایسنا