امروز

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۷:۰۳ بعد از ظهر

سایز متن   /

۱۹۶۰۰۸_۱۴۲

باشگاه خبرنگاران تفکر جوان: کمتر از ۵ ماه به پایان کار دولت یازدهم باقی مانده و در شرایطی که مجلس درگیر تصویب لایحه برنامه ششم به صورت فشرده و در سه شیفت است، تعدادی از نمایندگان به صرافت استیضاح وزیر کشور افتاده‌اند. دو طرح استیضاح به موازات هم مسیر خودشان را طی می‌کنند تا به هیات رییسه مجلس برسند.

به گزارش اعتماد یکی را رحیمی جهان‌آبادی، نماینده تربت‌جام کلید زده و طراح دیگر فرشادان نماینده سنندج است. اولی ۴٠ امضا و دومی ٣۵ امضا تا اینجا دارد. رحیمی جهان‌آبادی به «اعتماد» می‌گوید که قرار است ظرف امروز یا فردا این طرح را به هیات رییسه تقدیم کند. او تاکید می‌کند که می‌داند الان زمان مناسبی برای استیضاح نیست و اگر وزارت کشور پاسخ مناسبی به خواسته‌های او و امضا‌کنندگان استیضاح بدهد آنها هم از ادامه آن صرف نظر می‌کنند.

پدیده شاندیز و ضعف در توسعه سیاسی کشور در دوره مدیریت رحمانی فضلی از محورهای اصلی استیضاح است. گفت‌وگوی نماینده تربت‌جام با «اعتماد» را در ادامه می‌خوانید:

شما از طراحان استیضاح وزیر کشور هستید. الان استیضاح در چه مرحله‌ای است؟

طرح استیضاح را تا الان ۴٠ نفر امضا کرده‌اند و قصد داریم ظرف امروز یا فردا آن را تقدیم هیات رییسه مجلس کنیم. متاسفانه نارضایتی از وزیر کشور زیاد است. همین الان همزمان با طرح استیضاحی که بنده دنبال می‌کنم طرح استیضاح دیگری را آقای فرشادان، نماینده سنندج دنبال می‌کند که برای آن هم نزدیک به ٣۵ امضا جمع شده است. البته محورهای آن مقداری متفاوت‌تر است. اما امضاهای مشترکی بین این دو استیضاح وجود دارد. استیضاحی که من دنبال می‌کنم جناحی و فراکسیونی نیست و از همه طیف‌های سیاسی آن را امضا کرده‌اند.

محورهای اصلی استیضاح چیست؟

محورهای اصلی آن ناکارآمدی وزارت کشور در حل مساله پدیده شاندیز، عدم تعامل درست وزارت کشور و استانداران با نمایندگان، عدم اجرای صحیح قانون احزاب، ضعف در توسعه سیاسی کشور در دوران مدیریت آقای رحمانی فضلی، افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و تکدی‌گری و...، توقف تقسیمات کشوری، تاخیر در تقدیم لایحه افزایش تعداد نمایندگان و مواردی از این دست است.

در شرایط فعلی که چند ماه بیشتر به پایان کار دولت باقی نمانده و مجلس هم به صورت فشرده درگیر تصویب برنامه ششم و بعد از آن بودجه سال ٩۶ است فکر می‌کنید استیضاح وزیر کشور در زمان مناسبی طرح می‌شود و به نتیجه مطلوب خواهد رسید؟

ما رایزنی‌های زیادی انجام دادیم. مثلا درباره پدیده شاندیز چندین بار با استاندار خراسان رضوی نشست داشتیم و همین الان با آقای احمدی، مدیرکل سیاسی برای حل این مساله در حال گفت‌وگو و مذاکره هستیم. ما هم می‌دانیم که شرایط استیضاح الان فراهم نیست.

اما مشکلات به قدری به مردم فشار آورده است که ما به عنوان نماینده چاره‌ای نداریم و باید پاسخی برای آنها داشته باشیم. در شبانه روز بیش از صدها پیامک به دست نمایندگان راجع به پدیده شاندیز، میزان یا مسائل مالی دیگری که ایجاد شده می‌رسد و وزارت کشور بخشی از این مشکل را به دلیل ضعفی که در عملکرد استانداری خراسان است باعث شده است.

ما تلاش خودمان را می‌کنیم که این مسائل به مرحله استیضاح نرسد و در مرحله مذاکره حل شود. اما واقعیت این است که وزارت کشور گوشش به این حرف‌ها بدهکار نیست. نه تعامل درستی با نمایندگان دارد و نه حاضر به پاسخگویی است.

وزیر کشور به مجلس آمد و درباره پدیده شاندیز کارت زرد گرفت و گفت که ما وظیفه نداریم در مباحث مربوط به پدیده وارد شویم.حالا ایشان مدعی است درباره پدیده وظیفه‌ای ندارد اما اجرای صحیح قانون مربوط به احزاب یا تقسیمات کشوری یا لایحه افزایش تعداد نمایندگان یا کاهش آسیب‌های اجتماعی که دیگر از وظایف وزارت کشور است.

افزایش قتل‌ها با سلاح گرم و ناتوانی فرمانداران به عنوان روسای شوراهای تامین در برقراری امنیت در برخی مناطق کشور که دیگر جزو وظایف ذاتی وزارت کشور است. سر و سامان ندادن به دو و نیم تا سه میلیون نفر از اتباع خارجی و بلاتکلیفی تابعیت آنها که جزو وظایف وزارت کشور است. الان در شرق کشور ده‌ها هزار نفر افرادی داریم که ممنوع‌الخدمات هستند و نمی‌توانند از خدمات کشور استفاده کنند. چون یا شناسنامه‌های آنها ضبط شده یا فاقد شناسنامه هستند و تابعیت آنها بلاتکلیف است. وزارت کشور به این مسائل توجهی ندارد. ما چاره‌ای نداریم و با اینکه می‌دانیم که شرایط مناسب نیست اما باید از حقوق مردم دفاع کنیم و مشکلات‌شان را پیگیری کنیم.

شما نشستی هم با مسوولان وزارت کشور داشته‌اید؟

درباره استیضاح خیر. تا الان موضوعات را به صورت پراکنده رایزنی کرده‌ایم که نتیجه‌ای هم نگرفته‌ایم. اما درباره استیضاح نه. چون از دیروز کلید خورده است و می‌خواهیم ظرف دو روز آینده آن را تقدیم هیات رییسه کنیم.

ترکیب امضاها به چه صورتی است و چه تعداد از امضاها مربوط به فراکسیون امید است؟

از همه طیف‌ها از فراکسیون امید و مستقلین و هم اصولگرایان در میان امضا‌کنندگان حاضر هستند و این استیضاح اصلا سیاسی نیست. نگاه ما جناحی نیست اگر واقعا احساس کنیم وزارت کشور در حل این مشکلات جدی است تجدیدنظر می‌کنیم. ما واقعا نمی‌خواهیم برای وضعیت فعلی وزارت کشور یا دولت مشکلی ایجاد شود اما دیگر چاره‌ای برای‌مان نمانده است و وزارت کشور را تا اینجا از حل مسائل ناتوان می‌بینیم.

انتهای پیام/شمانیوز

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد