امروز

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۳:۰۲ بعد از ظهر

سایز متن   /

n83105376-72669390

شبکه خبری تفکر جوان؛ غلامرضا گودرزی روز دوشنبه در نشست شورای سلامت خوزستان در سرسرای اداری استانداری بیان کرد: نتایج تحقیقات نشان می دهد بر روی گرده ها، آلاینده های ناشی از برخی صنایع مثل نفت ، گاز و پتروشیمی وجود دارد.
وی افزود: پیشنهاد می کنیم با توجه به نقش آلاینده های خروجی از صنایع خوزستان در افزایش تحریک پذیری و نقش سینرژیست آنها در فصل پاییز و پیش از شروع بارندگی فعالیت صنایع تا حد ممکن کاهش یابد و یا اینکه فلرهای صنایع استان به دستگاه کنترل آلایندگی هوا مجهز شوند.
گودرزی بیان کرد: حوادث تنفسی در شهر اهواز در فصل پاییز ارتباط بیشتری با گرده های گیاهان نشان می دهد و گرده های گیاهی در فصل پاییز و اسپور قارچ ها در فصل زمستان می تواند به عنوان آلرژی و مخاطرات فجیع در شهر اهواز مطرح باشد.
رییس اندیشگاه سلامت دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: بر اساس تحقیقات علمی، علایم بالینی بیماران مراجعه کننده با مشکلات تنفسی در خوزستان با علایم بیماران روبه رو شده با باران اسیدی مطابقت ندارد.
وی گفت: حوادث تنفسی در شهر اهواز را نمی توان به بالا بودن مقدار گرده های ناشی از علف های هرز ارتباط داد چون علف های هرز از قدیم از نظر جنس و گونه دستخوش تغییرات نشده و وجود داشته اند.
گودرزی اضافه کرد: افزایش موارد مراجعه به بیمارستان ها را باید به تغییرات ایجاد شده در گونه های درختی ارتباط داد به صورتی که در مقایسه بین درختان کهور و کونوکارپوس پیک گرده افشانی کهور در زمستان و کونوکارپوس در پاییز است پس ارتباط بیشتری با کونوکارپوس دارد.
وی افزود: سنگین ترین و قابل توجه ترین هرس درخت کونوکارپوس در سال ۹۶ رخ داد که تقریبا ۳۰۰ هزار درخت هرس شد که کمترین میزان مراجعه نیز در همین سال اتفاق افتاد.
وی گفت: در سال ۹۲ تا ۹۴ بالغ بر ۵۰ هزار نفر با مشکل تنفسی به بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز مراجعه کردند.
یک فوق تخصص اسم و آلرژی نیز گفت: علف های هرز خوزستان چون در بیابان های اطراف شهرها هستند آلرژی زایی آنها کمتر از کونوکارپوس است.
دکتر فرهاد ابول نژادیان بیان کرد: با توجه به نتایج تحقیقات بر روی بیماران، کونوکارپوس عامل مشکلات تنفسی است اما آلاینده های صنایع نفتی هم اثر سینرژیست دارند.
وی بیان کرد: به حوزه شهرداری پیشنهاد می شود هرس بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد درختان کونوکارپوس تا ۲۰ مهر برای سال آینده انجام شود چون به بهبود وضعیت کمک می کند.
ابول نژادیان ادامه داد: فلرهای نفتی و آلاینده های صنایع نفت اثر سینرژیست دارند و نباید فقط عامل را کونوکارپوس بدانیم.

** ۱۲۵ هزار و ۸۳۱ اصله درخت کونوکارپوس هرس شد
قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز نیز گفت: ۳۸۵ هزار و ۵۸۹ درخت کونوکارپوس در سطح مناطق هشت گانه شهرداری اهواز وجود دارد.
محمد حسین عبیات افزود: امسال از ۲۰ فروردین تا ۳۱ خرداد ۶۱ هزار و ۳۸۹ اصله این درخت هرس شد و از ۱۵شهریور تا پنجم آبان ۴۸ هزار و ۸۲۰ درخت که هرس نشده یا احتمال گرده افشانی دارند نیز هرس شد.
وی بیان کرد: در مجموع از یک فروردین تا ۲۵ آبان امسال، ۱۲۵ هزار و ۸۳۱ اصله درخت هرس شد.
بر اساس این گزارش امسال یک هزار و ۷۳۳ نفر در آبان و در ۲۹ و ۳۰ مهر یک هزار و ۴۷۲ نفر به دلیل عارضه تنفسی به دنبال بارندگی به مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خوزستان مراجعه کردند.
در پی بارش نخستین بارش باران در آذر پارسال، ۱۸۴ نفر با عارضه تنگی نفس به مراکز درمانی زیر مجموعه این دانشگاه مراجعه کردند.
تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین باران های پاییزی از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و تعداد زیادی به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
در نخستین شب بارندگی پاییزی در سال ۱۳۹۵ در کل خوزستان کمتر از یک هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی نسبت به سال های گذشته را داشت.
۱۸ گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس در خوزستان بررسی شد و چهار احتمال مشعل های چاه های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده گیاهی(درخت کنوکارپوس) به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شدند. دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده درخت کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگی ها معرفی کرد.
با توجه به تمهیدات انجام شده از جمله رعایت نکات پیشگیرانه از سوی مردم همچنین هرس درختان کونوکارپوس پیش از گل دهی در خوزستان،بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی خوزستان به دلیل عارضه تنگی نفس تا حد قابل ملاحظه ای کاهش یافت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا – مرکز خوزستان

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد