امروز

جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۴:۵۱ بعد از ظهر

سایز متن   /

۱۹۹۳۹۶

شبکه خبری تفکر جوان؛ عیسی کلانتری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت نهال‌های کشت شده در کانون‌های ریزگرد عنوان کرد: منابع اعتباری لازم در اختیار استان خوزستان قرار گرفته است تا در خصوص اقدامات لازم برای بحث مبارزه با ریزگردها نهایت تلاش خود را انجام دهند.

وی با بیان این‌که مقابله با ریزگردها در استان خوزستان زمان‌بر است، افزود: مبارزه با گرد و خاک در خوزستان برنامه‌ای یک شبه نیست که به سرعت شاهد اجرای آن باشیم و نیاز به زمان دارد. حداقل ۵ تا ۶ سال نیاز به کار مداوم است تا شاهد اقدامات ملموس در این زمینه باشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که منابع مالی لازم برای بحث کشت نهال و مبارزه با ریزگردها تامین شده است، تصریح کرد: اقداماتی که در استان خوزستان در بحث مبارزه با ریزگردها و کشت نهال در حال انجام است اقدامات دائمی است و مقطعی نیست.

کلانتری در پاسخ به این سوال که از کار انجام گرفته در بحث مبارزه با ریزگردها و کشت نهال در استان رضایت وجود دارد یا خیر؟ ادامه داد: مطالعات انجام‌گرفته در حوزه کشت نهال هنوز به صورت کامل انجام نشده است. در این زمینه باید مطالعات در زمینه نحوه مهار ریزگردها و سطح مهار آن در استان خوزستان تکمیل شود.

وی با بیان این‌که باید تخصیص آب جدید برای مهار ریزگردها در خوزستان داده شود، گفت: کشت نهال در عرصه‌های ریزگرد قطعا در بحث مبارزه با این معضل اثربخش است اما این کارها نیاز به منابع آبی جدید دارند و باید این منابع تخصیص داده شود.

معاون رییس جمهور با بیان این‌که وزارت نیرو باید سالانه حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب مداوم برای بحث مبارزه با ریزگردها اختصاص دهد، ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا این تخصیص مورد نیاز برای مبارزه با بحث ریزگردها را از وزارت نیرو دریافت کنیم. مبارزه با ریزگردها کار یک و دو شب نیست و زمان‌بر است اما در تلاش هستیم تا در این زمینه گام‌های موثری برداریم.

کلانتری در پاسخ به این سوال که چرا خاموش شدن هورالعظیم زمان زیادی به طول انجامید؟ گفت: عراقی‌ها باید آتش هورالعظیم را مهار می‌کردند و ما نباید به آن منطقه می‌رفتیم و آتش را خاموش می‌کردیم.

وی در خصوص این مساله که دود هورالعظیم مردم خوزستان را دچار مشکل کرده بود، عنوان کرد: با توجه به این‌که منطقه‌ای که دچار حریق شده بود، در دوران جنگ مین‌گذاری شده و همچنان نیز پاکسازی نشده است، امکان حضور ما در آن منطقه وجود نداشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: عراق باید منابع آب موردنیاز تالاب را از رودخانه دجله تامین می‌کرد که این کار از سوی آن‌ها انجام نگرفته بود. همچنین در ایران نیز میزان آبی که در اختیار داشتیم برای حفظ منطقه خودمان بود و امکان رهاسازی آن در بخش عراقی وجود نداشت و به همین دلایل خاموش شدن هورالعظیم تا این میزان زمان برد.

کلانتری با بیان این‌که دولت عراق باید به مسایل زیست محیطی اهمیت بیشتری دهد، خاطرنشان کرد: امکانات آبی کشور ما در این حد است که نگذاریم بخش داخلی هور که در ایران است آتش نگیرد و برای بخش عراقی دولت عراق باید همکاری لازم را داشته باشد.

 

انتهای پیام//

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد