باشگاه خبرنگاران تفکر جوان: محمود یارعلیزاده در مراسم گرامیداشت روز تامین اجتماعی که امروز (۲۵ تیرماه) برگزار شد، با اشاره به وجود ۲ میلیون و ۸۰۰ نفر تحت پوشش این بیمه در استان خوزستان اظهار کرد: در کشور حدود ۴۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند حدود ۵۴ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند. در استان خوزستان این آمار ۵۹ درصد است.
وی افزود: بیمهشدگان تحت پوشش تامین اجتماعی در خوزستان ۶ درصد و مستمریبگیران ۷ درصد کل رقم کشوری هستند؛ یعنی تعداد پرداختکنندگان به تامین اجتماعی از تعداد دریافتکنندگان آن کمتر است.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با بیان اینکه در جهان برای سازمانهای بیمهگر ضریب پشتیبانی ۱۶ در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: این ضریب در کشور ما ۵٫۴۵ و در استان خوزستان ۴٫۶۸ درصد است که هر دو از میانگین جهانی کمتر هستند و در خوزستان تنها شهرستان دشتآزادگان ضریب پشتیبانی خوبی دارد.
یارعلیزاده تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی در خوزستان تا پایان سال گذشته حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از کارگاههای استان مطالبه قطعی دارد که علیرغم حقوق قانونی این سازمان برای دریافت مطالبات، این ارقام تعامل این سازمان با کارگاهها محسوب میشود. از این مطالبات ۱۴۴ میلیارد تومان مربوط به ادارات دولتی، ۱۷۵ میلیارد تومان مربوط به شهرداری و شرکتهای تابعه، ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به شرکت کارون شوشتر و ۲۵۰ میلیارد تومان مربوط به شرکت نیشکر هفتتپه است.
وی برقراری مستمری در خوزستان را ماهانه هزار و ۱۶۳ نفر عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۱۶۳ نفر در خوزستان بازنشسته شدند؛ همچنین مطابق آمار ۲۰ هزارو ۳۵۶ رأی بازنشستگی شغلهای سخت و زیانآور در خوزستان صادر شد.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان ادامه داد: ۴۰ درصد از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در خوزستان، بین ۴۵ تا ۴۹ ساله هستند و میانگین سن بازنشستگی شغلهای سخت و زیانآور نیز در خوزستان ۴۸ سال است که عدد خوبی نیست زیرا میانگین سن بازنشستگی باید همتراز با سن امید به زندگی باشد که در حال حاضر ۷۶ سال است.
یارعلیزاده در خصوص گردش مالی تامین اجتماعی در خوزستان خاطرنشان کرد: این رقم در سال گذشته، ۵۶۳ میلیارد تومان بوده است. برای سال ۹۶ گردش مالی ۶۰۰ میلیارد تومانی را پیشبینی میکنیم. در سال گذشته تراز منابع و مصارف این سازمان در استان خوزستان مثبت ۲٫۶ بود که برای یک سازمان بیمهگر شاخص خوبی نیست.
وی با اشاره به چهار فصل بودجه این سازمان، عبارت از هزینههای پرسنلی، هزینههای اداری، هزینههای سرمایهای و پرداختهای انتقالی و تعهدات قانونی، ادامه داد: ۹۶ درصد از مصارف تامین اجتماعی در خوزستان در سال گذشته مربوط به فصل چهارم بودجه یعنی پرداخت تعهدات قانونی و چهار درصد باقیمانده مربوط به سه فصل دیگر است.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان عنوان کرد: حسابداران برای ادارات، میانگینی تعیین کردهاند که مطابق آن، سه درصد هزینههای کل سازمان را هزینههای پرسنلی و سه درصد را هزینههای اداری تشکیل میدهد که برخی ادارات برای راحتی کار این ارقام را تجمیع میکنند، در حالی که سازمان تامین اجتماعی چنین کاری نمیکند و مجموع این سه فصل، چهار درصد بوده است.
یارعلیزاده در خصوص فعالیتها و اقدامات توسعهای دولت تدبیر و امید در خوزستان گفت: امسال شعبه هفت تامین اجتماعی در اهواز، شعبه دو در دزفول و شعبه اقماری حمیدیه، راهاندازی شدند. در گذشته هفت کارگزاری در خوزستان وجود داشت که با پیگیریهای انجامشده موفق به دریافت مجوز راهاندازی ۱۰ کارگزاری دیگر شدیم؛ از این تعداد هفت کارگزاری راهاندازی شده و سه کارگزاری دیگر در حال راهاندازی هستند و اکنون برای اخذ پنج مجوز دیگر در حال تلاش هستیم.
وی عنوان کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی و بهبود فضای کسبوکار و حمایت و باور به تولید، با توجه به آمار ۵۱۳ میلیارد تومانی جرائم انباشته مالی کارفرمایان تامین اجتماعی در سال گذشته، بخشودگی کامل این جرائم توسط این سازمان هدفگذاری شد و با اطلاعرسانی وسیع و جلسات متعدد و مکلف کردن شهرداریها به استفاده از این بخشودگی، حدود ۱۳ هزار تقاضا دریافت شد.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان ادامه داد: پیشبینی میکنیم از مجموع این جرائم، بتوانیم حدود ۴۰۰ میلیارد تومان جرائم قابل بخشش کارفرمایان تامین اجتماعی را از کارگاهها در سطح استان عدول کنیم که تاکنون ۳۰۵ میلیارد تومان از آن بخشوده و تصویب شده است.
یارعلیزاده با بیان اینکه سازمان تآمین اجتماعی از لحاظ خدمات آی تی در استان خوزستان زیرساخت مناسبی دارد، خاطرنشان کرد: اکنون از ۳۶ شعبه استان، ۲۵ شعبه مجهز به فیبر نوری و بقیه شعبهها در حال تکمیل هستند که این اقدامات نشاندهنده اهمیت سازمان تامین اجتماعی در استان است. انتظار داریم مدیران اجرایی و مسئولان کشور برای حمایت از مردم تحت پوشش این سازمان کمک کنند.
منبع:خبرگزاری مهر – مرکز خوزستان