امروز

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۱:۴۴ قبل از ظهر

سایز متن   /

۱۶۴۵۶۹

باشگاه خبرنگاران تفکر جوان: نورالدین بازگیر در آیین آغاز عملیات اجرایی سد و قفل کشتیرانی مارد و سد بهمنشیر و افتتاح شبکه‌های آبیاری و زهکش نخیلات اروندکنار، شلمچه و چوئبده که شامگاه گذشته، ۱۹ تیرماه در آبادان برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۴۱ تا ۵۴ اولین فاز طرح منطقه آبادان و خرمشهر توسط شرکت سوئکو انجام شد و پس از آن شرکت سوئکو به همراه یک شرکت، مطالعاتی با موضوع شوری آب پیشنهاد داد که با توجه به شرایط زیست‌محیطی، آب کارون به صورت کامل انتقال یابد و به جای ورود به دریا برای شرب و کشاورزی قابل استفاده شود.

وی ادامه داد: این دو شرکت، ‌پیشنهادات و راهکارهایی نظیر احداث سه سد، کانال انحرافی در منطقه مارد، دو ایستگاه پمپاژ و همچنین سیستم آبیاری و زهکشی را ارائه دادند که در حال حاضر برخی از این موارد انجام شده یا در حال انجام است.

بازگیر بیان کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی سد و قفل کشتیرانی بالادست بهمنشیر حدود ۹۶ درصد است. امروز نیز عملیات اجرایی سد و قفل کشتیرانی مارد و بهمنشیر انجام شد و اعتبارات این طرح‌ها از صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود.

وی با بیان این‌که مبلغ قرارداد سد و قفل کشتیرانی مارد ۲۷۳ میلیارد ریال و مبلغ قرارداد سد و قفل کشتیرانی بهمنشیر ۲۱۸ میلیارد ریال است، خاطرنشان کرد: همچنین در این دو سد با احداث قفل کشتیرانی بحث تردد کشتی‌ها به این صورت انجام می‌شود که با باز شدن یک دریچه و ورود کشتی به محدوده میان دو دریچه، برای مدتی کشتی توقف می‌کند تا موازنه سطح آب انجام شود و سپس گیت بعدی جهت خروج کشتی از این محدوده باز خواهد شد.

معاون توسعه و بهره‌برداری سدهای سازمان آب و برق خوزستان گفت: طول سد مارد ۱۷۳ متر، ارتفاع فاصله اوج تا کف فونداسیون ۲۱ متر، مجموع طول سازه در عرض رودخانه ۲۷۹ متر و دارای هشت دستگاه دریچه‌ سرریز است.

بازگیر عنوان کرد: همچنین سد و ققل کشتیرانی پایین‌دست بهمنشیر که در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق آبادان واقع است، دارای طول ۷۰ متر و ارتفاع فاصله اوج تا کف فونداسیون ۲۳ متر و دارای شش دریچه سرریز است که بزرگترین دریچه‌های دنیا در این سد احداث می‌شود.

همچنین در این آیین حمیدرضا خدابخشی، معاون طراحی و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان، اظهار کرد: تاکنون این سازمان احداث ۵۶۰۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی آبادان را انجام داده و امروز نیز پروژه آبیاری و زهکشی ۳۶۰۰ هکتار دیگر در این منطقه مورد بهره‌بردای قرار می‌گیرد. مابقی کار این شبکه‌ها نیز بر اساس توافق‌های صورت گرفته، به مؤسسه جهاد نصر واگذار شده است.

وی تصریح کرد: همچنین در شهر خرمشهر تاکنون ۲۴۰۰ هکتار شبکه‌های آبیاری و زهکشی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و امروز نیز شبکه‌های آبیاری و زهکشی ۲۰۰۰ هکتار دیگر در شلمچه افتتاح می‌شوند؛ همچنین احداث ۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی نیز در این منطقه به مؤسسه جهاد نصر واگذار شده است.

خدابخشی بیان کرد: هزینه‌های طرح‌های آبیاری و زهکشی که امروز در آبادان و خرمشهر افتتاح شد، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است.

وی خاطرنشان کرد: از وزیر نیرو درخواست دارم که در راستای حل مشکلات و مسائل این منطقه، اعتبار شبکه‌های ابیاری زهکشی چپ و راست بهمنشیر که حدود ۱۲۰ میلبیارد تومان است را از محل صندوق توسعه ملی پیگیری کنند.

 

منبع:خبرگزاری ایسنا – مرکز خوزستان

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد