امروز

پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

  ساعت

۱۵:۳۰ بعد از ظهر

سایز متن   /

sayari_40x30

به گزارش تفکر جوان، علی اکبر سیاری صبح امروز در نشست خبری خود به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی پیرامون بیان دستاوردهای حوزه بهداشت، با بیان این مطلب، افزود: بر خلاف توصیه علما و نظر صاحب نظران سلامت در دنیا، متاسفانه مالیات سیگار در ایران کاهش یافت در حالیکه که آنها معتقدند یکی از راه های کاهش مصرف سیگار و دخانیات در جامعه، افزایش قیمت و دریافت مالیات از خرده فروشان این محصولات است و شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت کرده است.

معاون وزیر بهداشت در خصوص آخرین وضعیت آنفلوآنزای پرندگان در کشور، گفت: دکتر گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به طور مرتب وضعیت این بیماری را گزارش می کند و به تازگی از اصفهان برگشته بود اما این مشک در طیور هنوز ادامه دارد.

سیاری خاطرنشان کرد: در ۱۲ تا ۱۴ استان کشور هنوز، مشکلات آنفلوآنزای پرندگان وجود دارد و مهمترین اقدام وزارت بهداشت، مراقبت و پیشگیری از انتقال این بیماری به انسان است و با وجود اینکه خطر همواره وجود دارد اما تا کنون هیچ موردی از انتقال آنفلوآنزای پرندگان به انسان، مشاهده نشده است.

وی با اشاره به اقدامات سازمان دامپزشکی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در معدوم سازی پرندگان نظارت دارد، اقدام به مراقبت های بهداشتی و تزریق واکسن آنفلوآنزا به افراد شاغل در کارگاه ها و مرغداری ها و همچنین رصد این بیماری می پردازد که این بیماری به سایر نقاط، منتقل نشود از سوی دیگر به علت حجم کار بسیار زیاد پرسنل بهداشت محیط و بیماری های واگیر، ممکن است خود این افراد به بیماری آنفلوآنزای پرندگان مبتلا شوند و نیروهای ما در این زمینه، بیشترین مراقبت ها را انجام می دهند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کشور سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کودک بر اثر سندروم دان، دچار عقب ماندگی ذهنی می شوند که این بیماری تا پایان عمر، با آنها همراه است اما این بیماری در زمان حاملگی از طریق سونوگرافی، قابل پیش بینی است. از مقام معظم رهبری برای سقط جنین نوزادان بر اثر چندین بیماری مانند سندروم دان، مجوز دریافت شده و مادران باردار پس از انجام آزمایش های لازم، به پزشک قانونی مراجعه کرده و به سقط قانونی، اقدام می کنند.

۷ استان با ناامنی غذایی روبرو هستند

سیاری در خصوص وضعیت ناامنی غذایی در کشور، گفت: در سال ۷۰، تحقیقی در کشور انجام و مشخص شد که ۷ استان، با ناامنی غذایی روبرو هستند و با کمک سازمان برنامه و بودجه و استانداری ها، بر اساس روشی خاص، با پرسش از خانواده ها، ناامنی غذایی مشخص شد و برنامه هایی برای اشتغال آنها در نظر گرفته شد.

وی در پاسخ به این سوال که پارازیت ها برای سلامتی انسان مضر است یا خیر، گفت: هنوز ثابت نشده که پارازیت ها برای سلامتی انسان، مضر نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وزارت بهداشت برای تکامل کودکان و سلامت سالمندی، برنامه های ویژه ای دارد، افزود: این دو برنامه، بین بخشی است بخش رفاهی سلامت سالمندان مربوط به وزارت رفاه و مراقبت های بهداشتی و درمانی مربوط به وزارت بهداشت است و در برنامه ششم توسعه نیز برنامه جامعی برای آن در نظر گرفته شده که وضعیت سالمندی بهبود یابد و این برنامه تهیه شده و به زودی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تصویب و توسط رییس جمهور، ابلاغ می شود.

سیاری ضمن تاکید بر اهمیت توجه به تکامل کودکان به ویژه از بدو تولد تا سن ۸ سالگی، گفت : تکامل کودکان چند بعد اساسی دارد و بخش عمده ای از تکامل مربوط به اوایل تولد تا سه سال اول زندگی است زیرا ۸۰ درصد از سلولهای مغزی و ارتباطات عصبی در سه سال اول و ۱۰ درصد تا سن ۸ سالگی زندگی هر فرد، تشکیل می شود.

وی محور اصلی توسعه کشورهای دنیا را سرمایه گذاری بر روی مغز افراد عنوان کرد و گفت: به کمک آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی برنامه جامعی برای تکامل کودکان تهیه شده که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب خواهد رسید.

انتهای پیام/پانا

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد